Majken Wærdahl
- Norges eneste magedanser i Kairo

Majken Wærdahl begynte å danse orientalsk dans i 1996 og har i en årrekke hatt dansen som  sitt levebrød. Hun har siden hun begynte, oppsøkt  flere lærere i inn -og utland. De som har hatt mest innflytelse og gitt mest inspirasjon, er uten tvil de to anerkjente egyptiske lærerne Raqia Hassan og Aida Noor.  Etter sitt første møte med disse lærerne skjønte hun viktigheten av å få lærdom direkte fra den egyptiske kilden og hun fortsatte å reise nedover med jevnlige mellomrom.

Etter tilbud om kontrakt fra begge sine hovedlærere i Egypt, begynte Majken som den første og eneste norske danser, sin karriere på femstjerners etablissmenter i Kairo. I løpet av sommeren 2000 og  nesten hele 2001  jobbet  hun hver eneste dag rundt omkring på Kairos mest fasjonable hoteller og båtrestauranter. ( Conrad, Ramses Hilton, Mövenpick, Nile Maxime, Pharaon mm.) Med sin erfaring fra mellom 300-400 show i Kairo og som aktiv utøvende artist i Norge, har Majken utviklet en særegen stil.

Hennes unike erfaring fra scenelivet og dagliglivet i Kairo setter henne i en særstilling når det gjelder fagkunnskap om Kairoscenen og Egypts kultur generelt. Majken har studert arabisk over lang tid og snakker Egyptisk dialekt.

Majken har gjentatte ganger  vært gjest i diverse TV-program og er en av de mest profilerte og kjente magedanserne i landet. Hun har danset for ministere og næringslivstopper både i Egypt og Norge, samt det norske kongehuset.

Majken holder kontinuerlig kurs i Trondheim. Ellers reiser hun rundt i hele Norge og holder helgekurs året rundt. Hun gir også privattimer. Majken underviser og opptrer i alle de mest kjente orientalske stilartene..